fbpx

Blog categories

Comments

  Defaultnetwerk 3 praktische tips

  Defaultnetwerk 3 praktische tips

  Image module

  Regelmatig vragen mensen aan ons hoe wij toch aan onze goede ideeën komen. De waarheid is dat wij bij Yooth helaas helemaal niet zo creatief zijn. We krijgen onze goede ideeën opgestuurd van een oude man die op Terschelling woont. Elke eerste maandag van de maand stuurt hij een kaartje per post met daarop de goede ideeën waarvan wij slechts de uitvoerders zijn. Nee, gekkigheid natuurlijk. Wij krijgen onze ideeën door lekker te niksen af en toe. Dit klinkt misschien nog steeds gek maar is wel waar. Het defaultnetwerk of default-mode netwerk is het netwerk van gebieden in je hersenen dat je dan aanspreekt. Dit zijn de gebieden die mede verantwoordelijk zijn voor je creativiteit en de bekende geniale invallen. Maar hoe spreek je die nu aan?

  Forever alone
  De eerste stap is om te zorgen dat je alleen bent. Het defaultnetwerk wordt alleen aangesproken wanneer je niet focust op iets. Het beste is dus om er voor te zorgen dat je alleen bent zodat je niet hoeft te focussen op de ander. Afleiding is killing voor het defaultnetwerk.

  Omgeving matters
  Voor het defaultnetwerk is het belangrijk om in een omgeving te zijn waar de kans klein is dat je wordt afgeleid. Afleiding zorgt ervoor dat je gedachtenstroom doorbroken wordt. Misschien stond je brein net op het punt dat ene geniale idee door naar je bewuste te schieten toen er een motor langsreed. Poef. Weg idee. Eeuwig zonde. Maak bijvoorbeeld eens een boswandeling. Laat je alleen niet afleiden door de vele paddenstoelen die er in deze tijd van het jaar zo geweldig mooi bijstaan.

  Pak je oude gympies!
  Bewegen is belangrijk, niet alleen voor een goede lichaam en geest, maar zeker ook voor je creativiteit. Beweging zorgt ervoor dat je verschillende hersengebieden makkelijk met elkaar kunnen communiceren en dat de “snelwegen” in je brein schoon blijven. Een nieuw idee is een combinatie van verschillende oude ideeën. Betere communicatie zorgt dus voor meer combinaties en dus meer nieuwe ideeën. Pak je gympen uit de kast en jog eens regelmatig een rondje. Vergeet niet om het beroemde eureka sprongetje te maken wanneer je een geniaal idee krijgt. Dit is namelijk ook weer extra beweging.

  Heb je na deze drie tips je creativiteit nog steeds niet op het niveau zoals je het wilt hebben? Neem contact met ons op en we helpen je uit de brand.

  Ontvang de gratis brochure
  div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://yooth.nl/wp-content/uploads/2019/02/Webp.net-compress-image-14.jpg);background-color: transparent;background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 100px;}